EURES

Starptautiskais darba gadatirgus „Darbs un karjera 2018”  tiek īstenots ESF projekta Nr.7.1.2.1/15/I/001 “EURES tīkla darbība Latvijā” aktivitāšu ietvaros.   Informācija rakstā atjaunota: 15.03.2018.

 2018.gada 22.martā Daugavpils Olimpiskajā centrā no plkst.11:00 līdz 14:00 norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras un Eiropas valstu Nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) organizētais starptautiskais darba gadatirgus „Darbs un karjera 2018”.   

Vispārēja informācija „Darbs un karjera 2018” Daugavpilī piedalīsies darba devēji, valsts institūcijas/ iestādes un Latvijas un citu Eiropas valstu nodarbinātības eksperti un Eiropas informācijas tīklu pārstāvji, kuri informēs par darba, mācību un izglītības, karjeras un biznesa uzsākšanas iespējām Latvijā un Eiropā. Kopumā darba gadatirgū būs pieejamas vairāk nekā 300 NVA reģistrētās un pasākuma darba devēju piedāvātās vakances jeb vairāk kā 2300 darba vietas.    . Izstādē būs arī NVA karjeras konsultantu stends, kas varēs palīdzēt ar CV sastādīšanu, lai iesniegtu darba devējiem.    

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) Darba gadatirgū „Darbs un karjera 2018” darbosies NVA stends, kura apmeklētāji varēs iepazīties ar aktuālajām vakancēm Daugavpilī, Krāslavā, Preiļos un citur Latvijā, saņemt karjeras konsultācijas, citu NVA darbinieku sniegto informāciju un konsultācijas par NVA pakalpojumiem, ieskaitot e-pakalpojumus, un iespējām iesaistīties dažādos apmācības vai nodarbinātības pasākumos.  

Latvijas Darba devēji Darba devēji informēs par saviem uzņēmumiem, brīvajām darba vietām, darba nosacījumiem, karjeras izaugsmes iespējām, kā arī veiks pirmās darba intervijas un atlasīs piemērotākos iespējamos darbiniekus. Savu dalību darba gadatirgū ir apstiprinājuši tādi Daugavpilī un visā Latvijā pazīstami uzņēmumi, kā SIA Taxi Kurir Latvia, SIA "Latgales mācību centrs", SIA Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums, SIA "Stream Labs", BELMAST, Siberian Health,SIA firma ANTARIS, Heisterkamp Transport Latvija, , SIA AXON CABLE, SIA EVOLUTION GAMING, SIA “Blueberry land”, Ritual Serviss, VSIA "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca", z/s "Bērziņi", HR factor, SIA "AN Fashion", SIA "SM", Latvija Bio, SIA, DAYTON LATGALE SIA, CBF SIA "Binders", SIA "Rital D", Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas “REDIUS” Sabiedrība ar ierobežotu atbildību, AS LIDO, EgoDizains, SIA EASTCON AG LV, SIA "Daugavpils būvmehanizācija", SIA "LOGS", SIA Maxima Latvija.. Tāpat Nacionālo bruņoto spēku, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes un Daugavpils Pilsētas Pašvaldības Policijas stendā būs iespējams uzzināt par militārās karjeras iespējām un piedāvājumiem. Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa piedāvās informāciju par iespēju pieteikties brīvprātīgajos. Darba meklētāji pasākumā varēs izskatīt darba piedāvājumus šādās profesijās: zvanu apkalpošanas speciālists ar zviedru/ norvēģu valodas zināšanām; ekonomists, juriskonsults, pamatdarbības struktūrvienības vadītājs komunālo pakalpojumu jomā, tehniskais direktors, tehniskās lietvedības sekretāre/s, klientu pārdošanas/ apkalpošanas konsultants, produktu dizaineris, projektētājs, administrators, ilustrators, saimniecības pārzinis, spēļu prezentētājs, ārsts psihiatrs, neirologs, internists, metinātājs, lokmetinātājs, kompozīto ražojumu montētājs, tehnoloģisko iekārtu un speciālā aprīkojuma uzstādīšanas un remonta speciālists, ceļa būves palīgstrādnieks, sanitārtehnisko iekārtu montētājs, bruģētājs, ceļu meistars, CE kategorijas autovadītājs, traktortehnikas vadītājs, autovadītājs-apbedīšanas biroja darbinieks, atpūtas kuģa vadītājs ar automehāniķa iemaņām, viesmīlis, pavārs, kūrorta vadītājs, pārtikas produktu ražošanas operators; šuvējs; komplektētājs, pārdevējs kasieris, sezonas lauksaimniecības strādnieks, lopkopis, krāvējs, biškopis, biškopja palīgs u.c.  

 Sadarbības partneri

  • Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa piedāvās informāciju par iespēju pieteikties brīvprātīgajos uz Bērnu aizsardzības dienu (1.jūnijā) un uz Jauniešu festivālu "Artišoks 2018" (1.septembrī). Tāpat informēs par jauniešu iespējām Daugavpilī.
  • Valsts izglītības attīstības aģentūras (Eurogidance tīkla) stendā varēs uzzināt par izglītības iespējām Latvijā un citur.
  • Akadēmiskās informācijas centrs Nacionālais Europass centra stendā varēs saņemt informāciju un konsultācijas par Europass dokumentiem – Europass CV, valodu pase, mobilitāte, diploma pielikums, pielikums kvalifikāciju apliecinošam dokumentam.

    Ārvalstu darba devēji Gadatirgus apmeklētājiem Daugavpilī būs iespēja iepazīties arī ar ārvalstu darba devēju piedāvātajām vakancēm un darba intervijās pārrunāt nodarbinātības iespējas. Pasākumā piedalīsies 2 ārvalstu darba devēji Tommy Nordbergh Åkeri AB (Zviedrija) (CE kategorijas transportlīdzekļu vadītāji) un  Alertec Uitzendbureau (Nīderlande) celtniecības darbinieki.  

Ārvalstu EURES konsultanti/ seminārs par darba un dzīvošanas apstākļiem Par darba, karjeras un biznesa uzsākšanu ES/EEZ valstīs konsultēs EURES konsultanti no 7 ES valstīm, proti, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Nīderlandes, Slovākijas, Vācijas un Zviedrijas. Pasākuma laikā notiks arī semināri par darba un dzīvošanas nosacījumiem iepriekšminētajās valstīs. Lai pieteiktos semināriem, aizpildiet reģistrēšanās anketu šeit: https://goo.gl/forms/7BqXdvvz5sFWT2cq1       

20.martā starptautiskais darba gadatirgus „Darbs un karjera 2018” norisināsies Liepājā. ________________________ Uzziņa: 

  • EURES ir 32 Eiropas valstu Nodarbinātības dienestu un partneru sadarbības tīkls, kuru koordinē Eiropas Komisija (EK).
  • EURES misija ir atbalstīt darbaspēka brīvu pārvietošanos Eiropā.
  • EURES tīklā visā Eiropā strādā EURES konsultanti, kas ir specializējušies praktiskajos, juridiskajos un administratīvajos jautājumos saistībā ar Eiropas darba mobilitāti starpvalstu un pārrobežu līmenī.
  • Latvijā EURES tīklu pārstāv Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) un tās EURES konsultanti NVA filiālēs Rīgā, Liepājā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī.

Saites:  www.nva.gov.lv/eures - NVA EURES konsultanti  www.eures.europa.eu – EURES Eiropas darba mobilitātes portāls